KezdőlapBelföldMegindult a roham: alig van már szabad hely Pünkösdkor a szállodákban

Megindult a roham: alig van már szabad hely Pünkösdkor a szállodákban

A wellness-szállodák iránti óriási érdeklődés köszönhető a védettségi igazolvány előnyeinek, valamint a SZÉP-kártyákon megmaradt hatalmas összegeknek is.

Szó szerint megrohamozták a pünkösdi időpontok lefoglalása miatt a wellness-szállodákat az emberek.

Az év végéig átjárhatóvá tette Széchenyi-pihenőkártya a különböző zsebeit, amelyekből jelentős többletforráshoz juthat idén a magyar szállodaipar. Az OTP esetében a három alszámlán lévő 160 milliárd forint majdnem hétszerese annak a 24 milliárdos éves forgalomnak, amelyet tavaly a pihenőkártyával fizető vendégek a szállodákban költöttek el – írja a Világgazdaság.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint a négymillió beoltott elérésénél lehetővé vált szállodanyitás hatalmas motiváció volt az emberek számára, hogy végre megint elutazhassanak, akár egy hosszú hétvége erejéig.

„A négymillió beoltott elérésénél, május elsejétől lehetővé vált szállodanyitás terve azt jelenti, hogy már nemcsak az üzleti utazók, hanem a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a velük érkező 18 év alattiak is megszállhatnak a kereskedelmi szálláshelyeken. Ehhez bejelentkezéskor kötelező a védettségi igazolvány és a személyazonosító okmányok bemutatása. A felelősség az ezek ellenőrzésére kötelezett szállodára hárul” – fejtegette Flesch Tamás.

Hangsúlyozta, hogy, aki utazást tervez, érdemes az első oltás időpontjától legalább 10-14 nappal későbbre foglalnia, hogy ténylegesen kézhez vehesse a plasztikkártyát, amely a belépőt jelenti a szálláshelyekre.

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők a jogszabály értelmében a szállodákon belül is szabadon, maszk viselése nélkül közlekedhetnek. Ennek ellenére több szálloda is általánossá tette a maszkviselési kötelezettséget, mivel lehetetlen annak ellenőrzése, hogy a különböző státuszú vendégek közül a közös területeke kinek kellene és kinek nem kellene maszkot hordani.

Indirekt/Blikk