2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Belföld Mustgáz végzett a 42 éves férfivel: beleejtette a mobilját a forrásban lévő...

Mustgáz végzett a 42 éves férfivel: beleejtette a mobilját a forrásban lévő mustba

Példa nélküli módon vesztette életét a garabonci pincemester, amikor beleejtette a telefonját a forrásban lévő mustba, majd a dézsa fölé hajolva belélegezte a halálos gázt.

– Úgy tudom, Lackó beleejtette a telefonját a dézsába. Utána bele hajolt, és sajnos belélegezte a halálos mustgázt. A nyolcéves kislánya pedig most keresi az apját, akit ma kétszer is megsirattam, mert rendes, jóravaló ember volt –zokogta a 83 éves Horváth Gyuri bácsi. – Lackó egész nap reggeltől estig dolgozott, öt hektáron művelte a szőlőt az apjával, mellette a saját borozójukat vezették.

Gyuri bácsi még jól emlékszik a napra, amikor Balatonmagyaródon egyszerre hárman haltak meg mustgáz mérgezésben. Egymást követve mentek le a pincébe, de már egyikük sem jött föl onnan.

– Nem ismer könyörületet a mustgáz, minden évben van áldozata. Ugyanis nehezebb a levegőnél, ezért odalent megreked. Pár szippantás is elég belőle, hogy elkapja az embert – folytatta a Blikknek Gyuri bácsi. – Ezért amíg volt szőlőm, a présházamban állandóan nyitva volt az ajtó és az ablak.

Indirekt/Blikk