2023.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Belföld Elviszi a bank Szilágyi Istvánék házát: a börtönben ülő fia nem tudja...

Elviszi a bank Szilágyi Istvánék házát: a börtönben ülő fia nem tudja fizetni a hiteleket

Lassan egy éve üresen áll Szilágyi István háza, ahol a vád szerint fia, Péter brutális kegyetlenséggel végzett az ország Lópici Gáspárjával. A tragédia után a színész özvegye, Humenyánszky Jolán élt a XVII. kerületi ingatlanban, ám februári halála óta elhagyatottan áll a romos kis épület. Mivel a szobrászművész volt a ház egyedüli tulajdonosa, így a hatályos jogszabályok értelmében a jelenleg is letartóztatásban lévő Péter örökli, lapunk pedig úgy tudja, hamarosan lezárulhat a hagyatéki eljárás. Ám hogy mi lesz utána a ház sorsa, az még kérdéses.

– Úgy tudom, Peti szeretné megtartani, mert az az otthona, és reméli, ha egyszer szabadul, oda mehet haza – kezdte a Blikknek a férfi egyik ismerőse.

– Persze, az már más kérdés, hogy a hitelt nem tudná fizetni, így szinte biztos, hogy viszi a bank az egészet. Sok szép emlék köti őt ahhoz a házhoz, és persze, élete nagy tragédiája is, hiszen ott halt meg az apja.

A ingatlanon több, mint harminc millió forintnyi hitel van, amelyet a család nem tudott rendezni. Mivel a börtönben lévő férfinak esélye sincs arra, hogy kifizesse a több tízmilliós tartozást, amint a nevére kerül a ház, a bank már le is foglalhatja.

– Nem hiszem hogy ezzel szembesült már Peti, most nem ezzel van elfoglalva. Októberben folytatódik a tárgyalása, reméli, nem kell élete végéig börtönben maradni – folytatta az ismerős.

– A börtönben amúgy nincs vele sok probléma, de nem nagyon barátkozik másokkal, sokszor magának való, nem keresi mások társaságát. Pár emberrel tartja a kapcsolatot a kinti ismerősei közül, de leginkább csak várja, hogy a cellában elteljen a nap.

A Blikk megkereste a férfi ügyvédjét is, aki elmondta, szintén nem tud arról, hogy bármi panasz lenne az ügyfelével kapcsolatban, ám nem adott bővebb tájékoztatást Péter állapotáról.

A vád szerint tavaly májusban Péter az otthonukban végzett idős édesapjával, akit olyan súlyosan bántalmazott, hogy Szilágyi a helyszínen életét veszítette. A végzetes napon valaki más is lehetett az ingatlanban, s állítása szerint nem kizárt, hogy ez a titokzatos idegen leütötte őt, valamint ő végzett az édesapjával.

Indirekt/Blikk