2023.12.09
Natália
Kezdőlap Belföld Mindenki fedezékbe: a Dunántúlt már szétverte a vihar, most a keleti országrész...

Mindenki fedezékbe: a Dunántúlt már szétverte a vihar, most a keleti országrész következik

Pillanatok alatt ki kellett üríteni a standokat a Balatonon, ahová megérkezett az eső.

Vasárnapra másodfokú riasztásokat adott ki az ország több területére zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Elsősorban délután és este Horvátország és Szlovénia felől közelítenek a gyorsan áthelyeződő heves zivatarok, amelyeket károkozó, akár óránként 100 kilométeresnél erősebb szélvihar, illetve nagy méretű, akár öt centiméternél is nagyobb átmérőjű jég kísérhet. A Balatonnál már úgy néz ki, hogy elkezdődött az ítéletidő, vagy legalábbis véget ért a kánikula.

A strandokat pillanatok alatt kiürítették, ellenben a büfések örülhetnek, ugyanis az emberek ott találtak maguknak “menedéket” az eső elől.

Úgy tudni, hogy a hajókat és a fürdőzőket is kiparancsoltak a vízből, Alsóörsön már szakad az eső, illetve a legtöbb balatoni települést is elérte a vihar.

Az Időkép friss kamera- és radarképeit nézve gyakorlatilag már alig van olyan település a magyar tenger környékén, ahol nem esik, így Siófokon, Tihanyban, Csopakon vagy Alsóörsön is esik. A hirtelen jött csapadék miatt hajókat és fürdőzőket kellett kiparancsolni a Balatonból.

Indirekt/Blikk