KezdőlapBelföldMi folyik itt? Hajnalban mínusz 6 fok is lehet

Mi folyik itt? Hajnalban mínusz 6 fok is lehet

Továbbra is marad az áprilishoz képest hidegebb idő, 5-10 fok között alakulnak a mai maximumok, csapadél nem várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán az ország döntő részén fátyol-, illetve képződő gomolyfelhők lesznek, amelyek mellett általában több órára kisüt a nap. Az Alföld keleti részein azonban erősen felhős, borult vidékek is lehetnek, azokon a tájakon délutántól kezd szakadozni, csökkenni a felhőzet. Csapadékra nem kell számítani.

Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és a keleti harmadban ismét nagyobb területen megerősödik, amely késő délutántól kezd jelentősen veszíteni erejéből. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5-10 Celsius-fok között alakul. Késő estére -1 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Szerda estétől ámenetileg nagyobb területen kiderül az ég, majd északkelet felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, hajnalban az északkeleti határra már vastagabb felhőzet is érkezik, ám csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szél hajnalra a legtöbb helyen mérséklődik, de főként a Zemplén térségében és a Nyírségben élénk maradhat a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1 fok között várható, de a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet.