2023.12.08
Mária
Kezdőlap Címlap Fél év után ölelhette magához barátnőjét a börtönben lévő Herczeg Zoltán

Fél év után ölelhette magához barátnőjét a börtönben lévő Herczeg Zoltán

Drámai pillanatokat élt át Mariann, amikor több mint öt hónap után láthatta Herczeg Zoltánt. A kapcsolattartást lehetőségét ugyanis – ismeretlen okokból – eddig megvonta tőle az ügyészség, így a divattervezőt a szülein kívül senki nem látogathatta, sem Mariann, sem a divattervező közeli barátai. A párja szerint minden esély megvan rá, hogy Herczeget hamarosan kiengedik a börtönből.

– Nem kaptam magyarázatot arra, hogy eddig miért nem engedték a kapcsolattartást, de arra sem, hogy most hirtelen miért gondolták meg magukat. Zolit három barátja most szintén meglátogathatja – újságolta a Blikknek Mariann, aki az ügyvédek tanácsára Herczeg Zoltán helyzetéről csak annyit árult el, hogy a körülményekhez képest jól van, ám amikor arról kérdeztük, ő hogyan élte meg a találkozást, zokogásban tört ki.

– Nagyon drámai volt. Ugyan egy külön helyiségben lehettünk, de itt is rögzített bútorok voltak, köztünk egy plexi, és telefonon tudtunk beszélni. Az első, ami eszembe jutott, hogy szerettem volna Zolit a zsebembe tenni, és elhozni onnan. Egyszerűen nem oda való, nem bűnöző, nem drogkereskedő! Láttam rajta, hogy próbál erős maradni, de közben tudom, hogy nem olyan erős, mint amilyennek mutatja magát. Amikor elbúcsúztunk egymástól, mindketten sírtunk, és odasimultunk egymáshoz a plexi két oldalán – idézte fel sírva a találkozásukat Mariann.

A divattervező párja most nagyon bízik abban, hogy Herczeg hamarosan kijöhet a börtönből. – Az ügyvédek azt mondták, kilencven százalék az esély arra, hogy Zolit április végén kiengedik. Én pedig tudom, hogy biztosan kiengedik, mert más opciót nem tudok elképzelni, és csak ez tartja bennem a lelket. Zoli is azt mondta, a családjáért és értem tesz mindent, mi tartjuk őt lelkileg egyben – tette hozzá Mariann.

Herczeg Zoltánt október 21-én tartoztatták le kábítószer-kereskedelem gyanújával, miután az otthonában is találtak több grammnyi növényi törmeléket és fehér port.