KezdőlapBelföldMegérkezett a lehűlés: szakadó eső és fagy is várható

Megérkezett a lehűlés: szakadó eső és fagy is várható

Megérkezett az esős, borongós idő hazánkba. Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk kedden és a következő napokban.

Kedden többnyire borult lesz az ég, de a déli, délkeleti tájakon még kisüt a nap az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett. Ott főleg záporok, másutt eső valószínű, többfelé és nagyobb mennyiségű csapadék a Nyugat-Dunántúlon lesz. Az északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8-14 fok között alakul, de a délkeleti tájakon a déli órákra 20 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Ezt követően ott is folyamatosan hűlni fog a levegő – írják a HungaroMet oldalán.

Szerdán nagyobbrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szórványosan előfordul eső, záporeső, helyenként zivatar. Az északnyugati, északi szél sokfelé megerősödik. A hőmérsékleti maximumok többnyire 12-17 fok között várhatóak.

Csütörtökön jobbára erősen felhős időre számíthatunk, majd egyre nagyobb területen csökken a felhőzet. Szórványosan valószínű záporeső, zivatar. Az északi szelet sokfelé erős, néhol viharos lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2-7 fok között várható, szélcsendes fagyzugokban 0 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 11-16 fok között alakul.

Pénteken változóan felhős idő várható, általában többórás napsütéssel, helyenként záporral, néhol zivatarral. Sokfelé megélénkül az északi, északnyugati szél. Hajnalra általában 0-6 fok közé süllyed a hőmérséklet, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken -1, -3 fokot is mérhetnek. Délután 11-16 fok lesz a jellemző.