2023.12.08
Mária
Kezdőlap Belföld Marad a brutális kánikula

Marad a brutális kánikula

Ma is marad a kánikula.

Kedden napos idő várható kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Csapadékra az ország döntő részén nem kell számítani, de az északkeleti megyékben egy-egy futó zápor, zivatar előfordulhat. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 31-36 fok között alakul, késő este 21-28 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedd estétől az ország nagyobb részén gyengén felhős vagy derült időre van kilátás, de az északi, északkeleti megyékben erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Ezeken a részeken az éjszaka folyamán elszórtan záporok, zivatarok, néhol heves zivatarok is kialakulhatnak. A légmozgás jobbára mérsékelt marad, de zivatarok mentén viharos erejű széllökések előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 18-23 fok között várható. A hidegre érzékeny részeken ennél hűvösebb, míg a tópartok mentén, a nagyvárosokban melegebb is lehet.

Keddre összesen 10 vármegyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést a kánikula miatt: ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 27 °C felett alakulhat. A többi vármegyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett napos idő várható, helyenként erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Szórványos jelleggel kell záporok, zivatarok kialakulására számítani. A zivatarokat néhol felhőszakadás kísérheti. A szél csak zivatarok környezetében erősödhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30-36 fok között alakul.

Csütörtökön napos idő várható, általában kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél mérsékelt marad. A hajnali 15-23 fokról délutánra 29-35 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken napos idő várható, általában kevés felhővel. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. Hajnalban 16-24, délután 29-36 fokot mérhetünk.