2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Belföld Ma sok helyen betakarja a köd az országot

Ma sok helyen betakarja a köd az országot

A hétvégéhez közeledve egyre több területen alakulhat ki ködszitálás.

Az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése napközben fokozatosan csökken, és több helyen naposra fordul az idő, ám lesznek tartósan borult, párás, illetve ködös körzetek is. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb ködszitálás alakulhat ki néhol. A többnyire gyenge vagy mérsékelt délkeleti, keleti szél az Észak-Dunántúlon helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 10-13, a tartósabban borult, párás, ködös részeken 6 és 9 fok között várható. Késő estére -2 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Előrejelzés a főváros térségére csütörtök éjfélig: A köd, illetve rétegfelhőzet fokozatosan feloszlik, a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb ködszitálás fordul elő néhol a térségben. Mérsékelt marad a légmozgás. Délutánra általában 9 fokig melegszik fel a levegő, késő este pedig 3-4 fokot mérhetünk.

Pénteken a köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése napközben fokozatosan csökken, és a dél felől megnövekvő fátyolfelhőzet mellett általában több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Maradhatnak azonban tartósan ködös, felhős tájak is. Legfeljebb jelentéktelen ködszitálás fordulhat elő elvétve. Mérsékelt marad a légmozgás. Kora délután jobbára 8-14 fok várható, ugyanakkor a tartósabban ködös, borult részeken hűvösebb lehet.

Szombaton éjjel sokfelé várható köd, illetve rétegfelhőzet. Napközben napos területekre is számíthatunk, de inkább felhős idő lesz a jellemző, és maradhatnak ködös, felhős tájak is. Helyenként előfordulhat szitálás, kisebb eső. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérsékleti minimumok -4 és +4 fok között alakulnak, a maximumok 7-12 fok között, de délkeleten néhol 13-14 fok várható.

Vasárnap éjjel terjeszkedik a köd, illetve a rétegfelhőzet, napközben zsugorodik, ugyanakkor a magasban is érkezhetnek felhők. Emellett lesznek hosszabb-rövidebb ideig napos tájak is. Helyenként előfordulhat szitálás, kisebb eső. Az északi, északkeleti szél néhol időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4, +6, a csúcshőmérséklet 8-14 fok között valószínű.