KezdőlapBűnügyBrutális: sörbe kevert méreggel gyilkolta meg apósát a szarvasi férfi

Brutális: sörbe kevert méreggel gyilkolta meg apósát a szarvasi férfi

Ördögi tervet eszelt ki egy szentesi férfi, hogy meggyilkolja apósát, de lebukott. Sörösüvegbe töltött, ajándékként kapott folyadéktól lett rosszul 2021. szeptember 14-én reggelre egy szarvasi férfi. A felesége mentőt hívott hozzá, kórházba vitték, ahol 2021. szeptember 26-án elhunyt.

Kiderült, hogy fagyállót ivott, azt csomagolta be neki valaki úgy, mintha a születésnapjára készült ajándék lett volna. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói kiderítették, hogyan került hozzá a mérgező anyag, majd 2021. november 8-án elfogták és előállították az elhunyt férfi vejét.

A 35 éves szentesi férfi a kihallgatásán elismerte, hogy zavarta apósa alkoholista életmódja, ezért eldöntötte, hogy valahogy eltávolítja őt a családból. Azt gondolta, ha megmérgezi, nem derül ki, ezért egyik ismerősétől kért fagyállót, beletette egy csatos sörösüvegbe, majd a palackot becsomagolta – írja a rendőrség a honlapján.

Egy cédulára ráírta, hogy születésnapja alkalmából fogadja szeretettel, majd két keresztnévvel alá is írta a jókívánságot. Miután elkészült a csomag, elment az apósához, majd átadta neki azzal, hogy az ajándék a postaládája előtt volt, ő csak felvitte a lépcsőházból, ha már meglátta, hogy ott van.

Másnap hívta a felesége szüleit, érdeklődött a hogylétük felől, mire az anyósa rögtön mondta neki, hogy a férje rosszul lett és kórházba került. A férfi azt állítja, ekkor már megbánta, amit tett, szerette volna, hogy a felesége édesapja meggyógyuljon, de az tizenkét nap múlva meghalt.

A 35 éves szentesi férfit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.