KezdőlapBelföldMa még szép időben locsolkodhatunk, de este jön a lehűlés

Ma még szép időben locsolkodhatunk, de este jön a lehűlés

Bár nem lesz napsütötte a hétfő, a tavaszias meleg még egészen estig megmarad, azonban utána 15 fokot is eshet a hőmérséklet.

Ma, azaz húsvét hétfőn a nap nagyobb részében változó vastagságú fátyolfelhőzet és a sivatagi por szűri a napsütést, időszakosan akár borult eget is okozva. Estétől északnyugat felől egy érkező hidegfront hatására határozottan növekedni kezd a felhőzet, de csapadék még nem valószínű. Nagyrészt élénk, olykor erős lesz a déli szél, az Alpokalja tágabb térségében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 10 és 21 fok közé hűl le a levegő, nyugat felé haladva mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Kedden erősen felhős vagy borult idő várható, majd napközben nyugat felől szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Reggelig többfelé, később szórványosan valószínű csapadék, zivatarok elsősorban a Dunántúlon lehetnek. A nyugatias szelet sokfelé erős, időszakosan viharos lökések is kísérik. A csúcsérték 11 és 18 fok között valószínű.

Szerdán napos idő várható fátyolfelhőkkel, majd a nap második felében délnyugat felől megvastagszik a felhőzet. Kevés helyen előfordulhat csapadék. A délnyugati szelet sokfelé élénk, néhol erős széllökések kísérik. A hajnali 3, 8 fokról 15 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Szórványosan előfordulhat csapadék. A nyugati, délnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 4, 10, délután 16, 21 fokot mérhetnek – írja a met.hu.