KezdőlapCímlapKisgyereket akart menteni apa és nagypapa a medencéből: mindketten megfulladtak

Kisgyereket akart menteni apa és nagypapa a medencéből: mindketten megfulladtak

Megfulladt egy apa és egy nagyapa is, miután megpróbáltak kimenteni egy kisgyermeket egy hotel medencéjéből húsvét vasárnap.

A két férfi elvesztette eszméletét, miután vasárnap nem sokkal 19 óra előtt beugrottak a Surfers Paradise-i Top of the Mark Holiday Apartments tetőtéri medencéjébe az ausztrál Gold Coaston. A 38 és 65 éves férfit az ott tartózkodók húzták ki a vízből, akik a mentők kiérkezéséig megpróbálták újraéleszteni őket. A próbálkozás sajnos sikertelen volt, hiszen mindkét férfinek megállt a szíve, így már nem tudták megmenteni őket.

A DailyMail információi szerint a kétéves kislány a medence mellett játszott, amikor lecsúszott a lépcsőről és beleesett. A gyermek úszni nem tudó édesanyja a lánya után sietett a vízbe, majd a kisgyermek apja és nagyapja is teljesen felöltözve beugrott. A két férfi a vízben bajba került, és mindketten megfulladtak.

A gyermeket sértetlenül kimentették, míg édesanyját stabil állapotban kórházba szállították. Úgy tudni, hogy a család Victoria államból látogatott a Gold Coastra.

„Rendkívül megrázó jelenet volt, hiszen nem csak egy, de két családtagot vesztettek el” – mondta Mitchell Ware, a Queenslandi Mentőszolgálat munkatársa a tragédiáról.

A medencét, amely a lakótömb tetején, több emelettel az utca fölött található, más családok is használták. Ware szerint a vasárnap reggeli tragédia az egész közösséget megrázta.

„Az ilyen eseményeknek hosszú távon hathatnak nemcsak az érintett családtagokra, hanem azokra is, akik a helyszínen voltak” – mondta.

Megjegyezte, nem lehet tudni, hogy a medencében rendelkezésre álltak-e úszógumik. Azt is hozzátette, hogy a vízmélység nem sokat számít akkor, amikor gyenge úszókról van szó.