2023.03.25
Irén, Írisz
Kezdőlap Belföld Ma is nagyon hideg lesz, de érkezhet hó is

Ma is nagyon hideg lesz, de érkezhet hó is

Igencsak hűvös, de száraz időnek nézünk elébe a mai napon: többnyire derült lesz az ég, ám néhol lehet havazás. A hőmérséklet akár -6 fok alá is csökkenhet.

A mai időjárás Budapesten túlnyomóan napos lesz, legfeljebb estétől lehet átmeneti felhősödés. Csapadék nem várható, a légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 fok körül alakul, estére -5 fok köré hűl le a levegő.

Az ország többi részén is többnyire derült, napos idő lesz, keleten és délkeleten azonban időszakosan megnövekedhet a felhőzet. Csapadék nem valószínű, de néhol – kis eséllyel – előfordulhat hószállingózás, esetleg gyenge havazás. Az északi, északkeleti szél a Dunántúlon és a keleti megyékben megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul, estére -6 és -1 fok közötti értékeket mutatnak majd a hőmérők.

Szerdán a Dunántúlon gyengén vagy közepesen felhős idő várható többórás napsütéssel, s döntően keleten is derült lesz az ég. Csapadék nem várható, az északi, északkeleti szél keletire fordul, és napközben megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1-5 fok körül alakul – írja a met.hu.