2023.03.25
Irén, Írisz
Kezdőlap Belföld Figyelem: katonai mozgósítás van az országban kelet felé

Figyelem: katonai mozgósítás van az országban kelet felé

Szerdán és csütörtökön katonai járművekre lehetünk majd figyelmesek a hazai utakon, főként az ország keleti részén. Ám a Honvédelmi Minisztérium közlése szerint nem kell megijedni, csupán a járművek átcsoportosításáról van szó.

A tárca tájékoztatása szerint az érintett útszakaszok közé tartozik a 41-es főút, az M3-as autópálya, az M35-ös autópálya. valamint a 47-es főút Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád-Csanád vármegyei szakaszai. Közleményükben kérték a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete, sebessége, hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják a haladást. A minisztérium felhívja a lakosság figyelmét, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyoknak, valamint az időjárási és látási körülményeknek megfelelően közlekedjenek – írja az MTI Országos Sajtószolgálata.