2022.05.17
Paszkál
Kezdőlap Belföld Letartóztatták a budafoki gyilkosság gyanúsítottját

Letartóztatták a budafoki gyilkosság gyanúsítottját

Egy hónapra elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a férfinak a letartóztatását, akit a múlt év végi budafok-tétényi gyilkossággal gyanúsítanak – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-t.

A közleményben azt írták: a gyanúsított és áldozata között szóváltás és dulakodás alakult ki 2021. december 27-én éjszaka a XXII. kerület egyik fás-bokros területén. Az összetűzés során a férfi egy nadrágövvel megfojtotta a sértettet.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását.A férfi teljes körű, tényfeltáró beismerő vallomást tett az ügyben. A bíróság szerint a gyanúsított “hozzátartozói kötődései csökkentik ugyan a szökés, elrejtőzés veszélyét, teljes mértékben azonban nem szüntetik meg”. A férfi a bejelentett lakóhelyén életvitelszerűen nem lakott, elérhetősége jelenleg bizonytalan. A bíróság álláspontja szerint ezért szükséges vele szemben kényszerintézkedés elrendelése.

A bírósági közlemény arra is kitért, hogy a férfi korábban már állt bíróság előtt hasonló bűncselekmény miatt, és jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban vele szemben. A bíróság szerint ha szabadlábon maradna, újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Ezek alapján a bíróság hétfőn elrendelte a férfi letartóztatását. Az ügyben hétfőn tartott sajtótájékoztatót a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettese, aki arról számolt be, hogy gyilkosság áldozata lett egy 33 éves érdi férfi, akinek eltűnését édesapja január 5-én jelentette be. Latorovszky Gábor akkor azt mondta: a gyilkossággal gyanúsított, szintén 33 éves férfi az áldozat állítólagos szexuális közeledésével indokolta, hogy december 27-én egy bőrövvel, hirtelen felindulásból megfojtotta őt, majd holttestét a Dunába dobta.

A rendőrség az áldozat eltűnésének bejelentése után kilenc nappal megtalálta a férfi holttestét a főváros XXII. kerületében a Duna parton, az iszapba süllyedve.

A főkapitány-helyettes elmondta azt is, hogy a két férfi azonos munkahelyen dolgozott október óta. A nyomozás adatai szerint a bűncselekmény környékét egy közeli munkásszállón kínált szálláslehetőség miatt keresték fel.