KezdőlapBelföldKirúgták a közmédiától a 13 bordélyházat működtető riportert

Kirúgták a közmédiától a 13 bordélyházat működtető riportert

A 13 bordélyház üzemeltetésével gyanúsított bűnügyi riporter már nem a „már nem a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) alkalmazottja” – derül ki a legfrisebb információkból, miután kiderült, hogy a rendőrség letartóztatta a 44 éves férfit, aki mintegy 30 millió forintot zsebelhetett be az illegális tevékenységből.

Mint ahogyan arról a Blikk január 13.-án péntek beszámolt, összehangolt rendőri intézkedéssel fogtak el egy 44 éves férfit, aki az ország különböző területein bérelt lakásokba, a tulajok tudta nélkül, készpénzért cserébe prostituáltakat biztosított szexmunkára, mindezt aközben, hogy az MTVA bűnügyi riportereként a Kékfény című műsorban dolgozott.

A riporter 2006 óta dolgozott a Magyar Televíziónál elsőként az Este és a Híradó című műsorokban, majd később a Kékfény stábjának tagjaként, ahol riportjaiért Hégető Honorka-díjat is kapott.

A közmédia által közölt információk szerint a férfi már nem dolgozik a MTVA-nál:

A hivatkozott hírekben nevezett személy – korábban a Kékfény című műsor riportere – már nem a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) alkalmazottja Közölte a közmédia a Mandinernek. Válaszukban arra a kérdésre is kitértek, hogy az MTVA-ban várható-e belső vizsgálat, annak megállapítására, hogy a gyanúsított illegális tevékenysége, és az esetlegesen vele kapcsolatba kerülő bűnözői csoportokkal való viszonya milyen mértékben befolyásolhatta bűnügyi riporteri munkáját:

„…az érintett személy tevékenységével kapcsolatban a munkahelyi vezetője a hírről való tudomásszerzést követően azonnali tájékoztatást kért a műsor készítőitől. A Kékfény szerkesztőjének, illetve felelős szerkesztőjének tájékoztatása szerint az eljárás alá vont személy riporteri munkáját semmilyen irányban nem érte befolyás: befolyásolás sem részéről, sem pedig más részéről az ő irányába nem történt”.

A többszörös díjnyertes köztévés riporter a Mandiner szerint, mivel büntetett előéletű, akár 5 év börtönt is kaphat.