2022.10.03
Helga
Kezdőlap Belföld Kemény hideg jön, mínusz tíz fok is lehet

Kemény hideg jön, mínusz tíz fok is lehet

Kemény mínuszok jönnek, még a havazás sem lesz kizárt az ország egyes területein.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szombaton az Alföldön, ideértve Borsodot is többnyire erősen felhős illetve borult idő várható, és az Alföldön több helyen várható havazás, a keleti határszélen napközben havas eső is. Az ország többi részén vékony, szakadozott felhőzet lesz az égen, a Dunántúl északi felén lehet időszakosan több felhő, de számottevő csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +3 fok között alakul. Késő estére 0 és -8 fok közé csökken a hőmérséklet. Szombatra egyébként három megyére, Hajdú-Biharra, Békésre és Csongrád-Csanádra is elsőfokú riasztást adtak ki havazás miatt.

Vasárnap az Alföld délkeleti, keleti felében sok lesz a felhő. Másutt a napsütést egyre több fátyolfelhőzet szűri. Napközben és éjszaka elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő néhol kisebb havazás, havas eső, akár gyenge ónos eső is. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. A déli, majd északi szél a Kisalföldön megélénkül, másutt gyenge marad a légmozgás. Délután -2, +5 fok valószínű.

Hétfőn hazánk nagy részén csökken a felhőzet, zömmel csak fátyolfelhők lesznek az égen. Ugyanakkor a déli és a nyugati megyékben maradhatnak erősebben felhős körzetek. Csapadék nem valószínű. A szélvédett részeken hajnalban lehetnek ködfoltok. Az északi szelet élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérik. Hajnalra nagyrészt -7 és +1 fok közé hűl le a levegő, de a hóval borított, szélcsendes tájakon jóval hidegebb is lehet. Délutánra 2 és 7 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kedden általában gyengén vagy közepesen felhős idő várható számottevő csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül. Hajnalra jobbára -5 és +1 fok közé hűl le a levegő, de a szélvédett tájakon -10 fok is lehet. Délután 0, +6 fokot mérhetnek.

Szerdán többnyire gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél szelet helyenként élénk lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet általában -6 és 0 fok között alakul, de a szélvédett helyeken -10 fok sem kizárt. A maximum-hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.