2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Belföld Hoppá: nógrádi birkalegelőn kapták el a veszélyes terroristát - videó

Hoppá: nógrádi birkalegelőn kapták el a veszélyes terroristát – videó

Terrorcselekmények miatt keresett a rendőrség egy 41 éves, magyar–román kettős állampolgárságú férfit. A hónapok óta körözött bűnöző tagja volt egy 2007-ben alapított, nemzeti radikális mozgalomnak. A csoporthoz számos erőszakos bűncselekmény köthető. Sz. E. Istvánt a KR NNI fejvadászai fogták el a TEK közreműködésével.

A Fővárosi Törvényszék 2022 márciusában hozott ítéletet a férfival szemben terrorcselekmény elkövetése miatt. Az elsőfokú tárgyalás során 15 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték, a férfi azonban meg sem jelent a bíróságon, elrejtőzött, és a haságok azóta keresték. A felkutatásában közreműködött a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztálya.

A nyomozók 2022. augusztus 2-án sikeresen lokalizálták a férfi tartózkodási helyét. Tekintettel arra, hogy 2017-ben egyszer már sikerült megszöknie, az elfogáshoz segítségül hívták a Terrorelhárítási Központ munkatársait.

A férfi egy Nógrád megyei kistelepülés birkalegelőjén dolgozott napszámban, amikor a rendőrök rajta ütöttek. A közelben megtalálták az autóját is, amelyet egy bokorban rejtett el, rendszámtábla nélkül. A rendőrség őrizetbe vette őt – írja a police.hu.