2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Belföld Már a fővárosi benzinkutakon is akadozik az ellátás

Már a fővárosi benzinkutakon is akadozik az ellátás

A fővárosban több helyen sem tudnak tankolni hatósági áron az autósok, ugyanis a megnövekedett vásárlói igény miatt átmenetileg nem elérhető az üzemanyag. Az EVO 95 és az EVO dízel Budapest több kútján is hiánycikk jelenleg.

A múlt héten rendkívüli Kormányinfón jelentette be a kormány, hogy kikerülnek a céges járművek az üzemanyagárstop alól, így csak a lakosságra vonatkozik a továbbiakban – de legalábbis október 1-jéig biztosan – a 480 forintos üzemanyagár a kutakon. Pár nappal korábban pedig arról írtunk, hogy a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint a kormányzati intézkedések érdemben nem változtatnak az üzemanyag-ellátást érő nyomáson.

Egri Gábor akkor azt mondta, hatósági áron nem éri meg üzemanyagot importálni, ráadásul a közép-európai régióban az öt jelentős finomítóból három leállt – többek között a MOL százhalombattai üzemében is ütemezett karbantartást végeznek –, így a térségben hamarosan ellátási problémák lehetnek. Ez pedig kiemelten érintheti Magyarországot, többek közt éppen a hatóságilag alacsonyan tartott árak miatt.

Úgy tűnik, az üzemanyaghiány máris érzékelhető a fővárosban néhány benzinkútnál. Többek között a MOL Mészáros utcai és a Kerepesi úti benzinkútnál fogadja az a kiírás az autósokat, hogy a megnövekedett vásárlói igény miatt nincs lehetőség hatósági áras benzin és/vagy dízel üzemanyag vásárlására.