KezdőlapBelföldHirtelen véget ér a tavasz

Hirtelen véget ér a tavasz

Hideg és felhős, de többnyire csapadékmentes idő várható ma az egész országban.

A mai időjárás Budapesten a nap jelentős részében többnyire derült lesz, ám kora estétől dél felől megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem lesz, a szél mérsékelt marad. A hőmérséklet délután 12 fok körül alakul, estére 3 fok köré hűl le a levegő.

Az ország többi részén javarészt felhős lesz az ég, a déli, délnyugati megyékben erősen felhős, borult idő várható, gyenge esővel. A felhőzet lassan terjed észak felé, de az ország északkeleti felén naplementéig tiszta marad az ég. Az északkeleti szél kevés helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos részeken 9-13, a Dél-Dunántúlon 5-8 fok között valószínű, míg estére -2 és +6 fok közé esik a hőmérséklet.

Pénteken északon, északkeleten általában gyengén felhős, napos lesz az idő, délen, délnyugaton pedig közepesen, illetve erősen felhős lesz az ég. A nap második felében azonban mindenhol csökken a felhőzet. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb a délnyugati tájakon lehet kisebb eső, zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7-12 fok között várható – írja a met.hu.