KezdőlapBelföldHétvégére visszatér a strandidő: 30 fok is lehet

Hétvégére visszatér a strandidő: 30 fok is lehet

A mai időjárás Budapesten többnyire fátyol- és gomolyfelhős lesz, de a nap is sokat előbújik majd. Csapadék nem lesz, a szél mérsékelt marad. A hőmérséklet délután 23, este 16 fok körül lesz.

Az ország többi részén is felhős lesz az ég, de sokat süt majd ki a nap. Csapadék nem várható, ám az északias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19-26 fok között alakul, estére 12-17 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken napos és száraz idő várható, gomoly- és fátyolfelhőkkel az égen. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül. A legmagasabb hőmérséklet 21-27 fok között várható – írja a met.hu.

Az Időkép szerint a héten marad az átlagosnál melegebb, szárazabb idő, és leghamarabb hétfőn délután, este érkezhetnek újra csapadékgócok az országba. A hőmérséklet is napról napra emelkedik, szombaton 27 fok is lehet, ugyanakkor többfelé fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg a napos időt. A hét legvégén, valamint hétfőn újra elérhetjük a 30 Celsius-fokot. Folytatódik tehát az áprilisi nyár, számottevő változást a hétfőn érkező hidegfront hozhat majd.