2023.12.09
Natália
Kezdőlap Belföld Havazással törnek ránk a mínuszok a jövő héten

Havazással törnek ránk a mínuszok a jövő héten

Jövő héten betörnek az éjjeli mínuszok, ismét eshet a hó is.

Vasárnap nyugaton, északnyugaton csökken, a középső és keleti országrészben átmenetileg erősen megnövekszik az alacsonyszintű felhőzet, emellett azonban hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Késő délutántól, kora estétől észak felől frontális, vastagabb felhőtakaró húzódik ránk. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél több helyen lesz élénk, a Dunántúli-középhegység és a Balaton térségében olykor erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű. Késő estére -4 és +2 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az éjszaka első felében még erősen felhős idő várható, majd az éjszaka második felében csökkenni kezd a felhőzet, néhol maradhatnak reggelre felhős részek. Számottevő csapadék nem valószínű. A nyugati, délnyugati szél jobbára mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -6 és -1 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet.

Hétfőn nyugaton, északnyugaton csökken, a középső és keleti országrészben átmenetileg erősen megnövekszik az alacsonyszintű felhőzet, emellett azonban hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Késő délutántól észak felől frontális, vastagabb felhőtakaró húzódik ránk. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél több helyen lesz élénk, a Dunántúli-középhegység és a Balaton térségében olykor erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű.

Kedden felhőátvonulások várhatók hosszabb-rövidebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat zápor, hózápor. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen megerősödik, főként az északnyugati szélcsatornában viharossá fokozódik. Hajnalban általában -2 és +2 fok között alakul a hőmérséklet. Kora délután 4, 8 fokot mérhetnek.

Szerdán általában közepesen felhős időre számíthatunk. Elszórtan előfordulhat vegyes halmazállapotú csapadék, zömében záporok, de északkeleten hózáporok is kialakulhatnak. Az északnyugati, nyugati, szél főként az északkeleti részeken megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában -3, +3, a maximum 5 és 10 fok között alakul.

Csütörtökön közepesen vagy erősen felhős idő várható. Több helyen előfordulhat vegyes csapadék, főleg északkeleten havas eső, hózápor, másutt eső, zápor. A délnyugati, majd északnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A minimum-hőmérséklet általában -3, +2, a csúcsérték 3 és 9 fok között valószínű.

Pénteken felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel. Elszórtan kialakulhat hózápor. Sokfelé erős, a Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérhetik az északnyugati, északi szelet. Hajnalban általában -6, +1, kora délután 0, +6 fokot mérhetnek.