2024.03.05
Adorján, Adrián
Kezdőlap Címlap Lövöldözés volt egy bécsi társasházban: egy ember meghalt

Lövöldözés volt egy bécsi társasházban: egy ember meghalt

A 60 év körüli férfi szombaton állítólag felfegyverkezve rontott rá szomszédjára, majd a kiérkező rendőrök láttán lövöldözésbe kezdett. Több mint 30 lövést adott le a Bécs Penzing kerületében található társasházban, mielőtt a hatóságok végeztek vele.

A bécsi rendőrséget egy rémült férfi értesítette, miután a szomszédja ordibált a társasházban és az ő ajtaján is kopogtatott, de nem nyitott neki ajtót. Mivel a 60 éves férfi ellen már fegyvertilalom volt érvényben, különleges rendőri egység érkezett ki a Kienmayergasse 36-os számú házhoz.

Az osztrák férfi, látva a rendőri egységet visszamenekült a lakásába, és elbarikádozta magát. A rendőrség először biztosította a társasház terepét, majd megpróbáltak tárgyalni a férfival, sikertelenül.

A bécsi rendőrség sajtóirodája alapján a férfi a lakásába elrejtőzve többször is a hatóság emberei felé lőtt. A lap szerint legalább 30 lövést hallottak a helyszínen, amely a rendőrség védőpajzsain landolt. A különleges egység behatolt a férfi lakásába, aki még ekkor is tüzet nyitott a rendőrség felé.

Végül a hatóságok lőtték meg a férfit, aki elsősegélynyújtást követően még a helyszínen életét vesztette.

A Kurier tájékoztatása alapján halálos lőfegyverhasználat miatt indult nyomozás az ügyben, de mivel érintettek a bécsi rendőrök is, így Stájerországból érkező nyomozók vizsgálják ki az esetet.