2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Belföld Halálos lakástűz Hévízen: egy idős férfi bennégett

Halálos lakástűz Hévízen: egy idős férfi bennégett

Csütörtök este kigyulladt egy kétszintes családi ház Hévízen, az Egregyi utcában. A bejelentő a katasztrófavédelemnek elmondta, hogy a házban egy idős mozgássérült ember él, és feltételezhetően az épületben tartózkodik, mert a kapu lakattal be van zárva.

A helyszínre 18 tűzoltó érkezett négy járművel. A kiérkezéskor a 150 négyzetméteres ház egyik 16 négyzetméteres helyisége égett, a lángok pedig már az ablakokon is kicsaptak – derül ki a katasztrófavédelem közleményéből.

A ház udvarán és az épület belsejében is nagy mennyiségű szemetet halmoztak fel, amely segítette a tűz terjedését. A tűz egy ágyat, egy szekrénysort és több elektronikai eszközt is érintett.

A tűzoltók két oldalról fél óra alatt megfékezték a lángokat, ezzel megakadályozva, hogy a tűz továbbterjedjen a tetőre és a házzal egybeépített melléképületre.

Beavatkozás közben megtalálták a ház idős lakóját, akit kivittek az épületből, ám az életét már nem tudták megmenteni.

A katasztrófavédelem szerint nem kizárható, hogy a tüzet egy, a kályhából kipattanó szikra okozta, de a keletkezési körülményeket egyelőre még vizsgálják.

A katasztrófavédelem felhívja a figyelmet arra, hogy a múlt héten nyolcan, ezen a héten pedig ketten vesztették életüket lakástűzben.