2022.08.18
Ilona
Kezdőlap Belföld Folytatódik a hőség, de néhány helyen leszakad az ég

Folytatódik a hőség, de néhány helyen leszakad az ég

Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig.

Tovább fokozódik a hőség, a napi középhőmérséklet az ország döntő részén meghaladhatja 25 fokot, elsősorban az Alföldön a 27 fokot is.

A reggeli órákban a Dunántúl északi felén és a Dél-Dunántúl keleti területein, valamint kisebb eséllyel az Északi-középhegység nyugati felében alakulhatnak ki zivatarok, melyeket intenzív csapadék (10-30 mm), viharos széllökés (>60 km/h), kisebb eséllyel apró szemű jég kísérhet.

A késő délutáni, kora esti óráktól a Dunántúl nyugati, északnyugati megyéiben fordulhatnak elő zivatarok, amelyek azonban hevesebbek is lehetnek, viharos kifutószél (60-90 km/h), jégeső (1-3 cm) és intenzív csapadék társulhat hozzájuk. Kialakulásuk helye és pályája azonban bizonytalan, egyes forgatókönyvek szerint az előfordulásuk az országhatáron kívül valószínű.

Kedden a sok napsütés mellett kevés fátyol- és gomolyfelhő lesz felettünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 32-37 fok között valószínű.

Késő estére 20-26 fok közé hűl le a levegő. éjszaka Előfordulhat zápor, zivatar, aztán csapadék nem valószínű. A keleties szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, de zivatar környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek.

Fronthatás nincs, de a hőségben fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására – tette közzé az OMSZ.