2022.08.18
Ilona
Kezdőlap Címlap Zelenszkij szerint terrortámadás volt az ukrán pláza elleni orosz rakétatámadás

Zelenszkij szerint terrortámadás volt az ukrán pláza elleni orosz rakétatámadás

Véres rakétatámadás ért egy ukrán bevásárlóközpontot, Volodimir Zelenszkij terrortámadásnak nevezte az oroszok civilek elleni akcióját.

Ahogy hétfőn a Blikk is megírta, szörnyű rakétatámadást hajtottak végre az orosz erők az ukrán Kremencsuk városa ellen. Találat ért egy bevásárlóközpontot, amelyben több mint ezer civil tartózkodott.

Ezt már nehezen magyarázzák ki az oroszok, hiszen eddig mindig azzal védekeztek, hogy katonai objektumot támadnak. Most viszont egy civilekkel teli plázát ért gyáva „terrortámadás”.

Az AlJazeera legfrissebb információi szerint a 18 halálos áldozat mellett 59-en sebesültek meg.

Volodimir Zelenszkij elnök „az európai történelem egyik leggyávább terrortámadásának” nevezte a csapást, hozzátéve: Oroszország a világ legnagyobb terrorszervezete.

Közben az északkelet-ukrajnai Harkiv városában végrehajtott orosz lövöldözésben öt ember meghalt és legalább 30 megsebesült, köztük öt gyermek – tette hozzá Zelenszkij.

Egy orosz támadásban legalább nyolc civil vesztette életét a kelet-ukrajnai Liszicsanszk városában, akik vizet gyűjtöttek – állítja Luhanszk régió kormányzója.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa kedden rendkívüli ülést tart a civilek elleni orosz célpontok ügyében, amelyen a kremencsuki támadás lesz a „fő hangsúly” – áll az ENSZ közleményében