2021.04.16
Csongor
Kezdőlap Belföld Fájdalmas vallomás: halott fia tartja a lelket Molnár Piroskában

Fájdalmas vallomás: halott fia tartja a lelket Molnár Piroskában

Egy gyermek elvesztésénél nagyobb tragédia talán nincs is egy ember életében. Szinte elképzelhetetlen a fájdalmat túlélni, megmagyarázni, felfogni egy ilyen szörnyűséget.

Sajnos azonban sokaknak kell szembenéznie hasonló tragédiával, ezért is kérdezte meg Szabó Győző (50) tapintatosan a Blikk+Győző vendégét, Molnár Piroskát (75), segítsen tapasztalatával, hogyan lehet egy ilyen döbbenetes élethelyzeten túllendülni.

A Nemzet Színészének egyetlen fia 1995-ben, alig 26 évesen, tragikusan vesztette életét, ám Molnár Piroska elárulta, megtanult élni a fájdalommal.

– Ez mindig az emberrel marad. Nem is akarom elengedni, hozzátartozik az életemhez. Bevallom őszintén, bizonyos nehezebb helyzetekben még segítséget is kérek a fiamtól és ő mindig segít – sóhajtott Molnár Piroska, aki megélve ezt a szörnyű tragédiát, talán még segíteni is tud hasonló szörnyűségen átesett sorstársainak.

Éppen egy ilyen beszélgetésnek volt tanúja Szabó Győző pár éve, amikor együtt játszott a legendás színésznővel és Csuja Imrével (60), akinek közel 18 évvel ezelőtt az egyik, majd másfél éve a másik fia is tragikus körülmények között hunyt el.

– Azért mertem feltenni a kérdést, mert annyira könnyedén, egy kicsi félmosollyal beszéltetek erről, miután ti ebben sorstársak voltatok – magyarázta Szabó Győző, amelyre Molnár Piroska el is árulta, miért láthatta ezt így akkor a kollégája.

– Az ember ritkán és nehezen beszél ilyesmiről. Nagyon el kell dönteni, hogy ha már szóba kerül és beszélek róla, akkor nem szabad az embernek se sajnáltatnia magát és a másikat sem szabad olyan helyzetbe hozni, hogy ne tudjon ezzel mit kezdeni. Ezért az ember egy ilyenfajta megoldáshoz folyamodik, ha beszél a dologról, hogy a másik beszélgető fél ne érezze azt, hogy őrá valami terhet rak az ember – emlékezett vissza a Nemzet Színésze. A beszélgetésből egyébként az is kiderült, Szabó Győző találkozott Csuja Imrével a második szörnyű tragédia másnapján.

Indirtekt/Blikk