2021.04.16
Csongor
Kezdőlap Belföld Van egy település Magyarországon, ahol már mindenki megkapta a koronavírus elleni oltást

Van egy település Magyarországon, ahol már mindenki megkapta a koronavírus elleni oltást

Kihalt utcák, félelemtől sápadt emberek: az országban, sőt szinte az egész világon ez a látvány köszön szembe, ha átkelünk egy településen.

A pandémia árnyékában minden zárva tart, az emberek félnek érintkezni egymással, így a munkába és boltba járást leszámítva inkább begubóznak a lakásaikba, és várják, hogy onnan folytathassák az életüket, ahol abbahagyták.

Másképp van ez azonban egy dél-alföldi faluban: a Békés megyei Magyardombegyházán mostanra szinte minden regisztrált páciens megkapta az oltást, így ottjártunkkor félelem nélkül járták az utcákat a helyiek. Szinte át sem léptük a falu határát, amikor a buszmegállóban maszk nélküli fiatalokkal találkoztunk. Nem sokkal később két biciklis hajtott el mellettünk, akik tekerés közben önfeledten beszélgettek egymással. A faluba beljebb érve egy idősebb férfi épp a szomszédasszonyával társalgott a kerítésnél, aki ebédre invitálta őt. Nem féltek attól, hogy megfertőzik egymást, hiszen tudták: már mindketten megkapták az oltást.

– Életvitelszerűen 120-an élünk itt, átlagosan 50–55 év közöttiek – nézett át a falun Dinyés Ildikó polgármester.

– Senki sem fertőződött meg, nagyon fegyelmezett a lakosság, hiszen tudjuk, ha egy ember elkapja, a betegség végigmegy az egész falun. Március végére a második adagot is megkapják a regisztráltak, viccelődtem is, hogy zárt körű bulit csapunk utána – nevetett fel Ildikó.

Indirekt/Blikk