2021.04.16
Csongor
Kezdőlap Bűnügy Döbbenet: napi 18 órát dolgoztatta szakácsait éhbérért egy nő Budapesten

Döbbenet: napi 18 órát dolgoztatta szakácsait éhbérért egy nő Budapesten

A rendőrök egy másik eljárással kapcsolatban szereztek tudomást a szakácsok életkörülményeiről, és nyomozást indítottak az étteremtulajdonos ellen.

A pakisztáni étteremtulajdonos azért csalta Magyarországra a pakisztáni szakácsait, hogy éhbérért dolgoztassa őket. A két férfi 2019-ben érkezett Budapestre, a nő a csepeli háza pincéjében szállásolta el őket. A munkaadójuk ezután elvette a szakácsok iratait, majd napi 14-18 órát dolgoztatta őket, a megbeszélt bérnek pedig csak a töredékét fizette. A nő azzal félemlítette meg dolgozóit, hogy ha a hatóságokhoz fordulnak, lopással vádolja meg és börtönbe juttatja őket, illetve visszavonatja a vízumukat és kitoloncolásuk után tönkreteszi Pakisztánban élő családjaik életét is.

A nyomozók 2020. június 16-án gyanúsították meg a pakisztáni nőt. A csepeli rendőrök az emberkereskedelem miatt folytatott eljárást befejezték, a több mint ezer oldal nyomozati anyagot a napokban megküldik az ügyészségre – olvasható a rendőrség közleményében – adta hírül a Tények.