2021.10.17
Hedvig
Kezdőlap Belföld Ezek a hős rendőrök juttatták kórházba a vajúdó Dér Henit

Ezek a hős rendőrök juttatták kórházba a vajúdó Dér Henit

Kalandos körülmények között hozta világra tegnap a kisfiát Dér Heni.

Az énekesnőre a legváratlanabb helyzetben, az autóban ülve törtek rá a szülési fájdalmak. Férje, Bakos Gergő tudta, hogy minél gyorsabban el kell jutniuk a kórházba, hogy a kismama és a baba is biztonságban legyen, ám a belvárosi dugóban állva ez szinte lehetetlennek tűnt. Gergő ekkor odarohant a közelben lévő rendőrökhöz, akik azonnal cselekedtek: szirénázva nyitották az utat az autójuknak, így időben beértek a kórházba.

A Blikk kereste az énekesnőt és férjét is, ám eddig nem értük utol őket. Heni közösségi oldalán többen gratuláltak már a kis Bendegúz születéséhez, a világrajövetelről pedig a Story magazin közösségi oldala is beszámolt délután.

A Blikk ugyanakkor megtalálta azt a két járőrt, akik segítettek időben kórházba jutni a házaspárnak. A két rendőr éppen a Fiumei úton, a Gázláng utca magasságában araszolt csütörtök reggel 10 óra után nem sokkal a dugóban, amikor Dér Heni férje – melléjük érve – segítséget kért tőlük.

– Egy baleseti helyszínről tartottunk a központba a társammal, hatalmas forgalom volt, csak lépésben lehetett haladni. Hirtelen megláttuk a férfit, aki a kezével intett. Azt mondta, a feleségének kétperces fájásai vannak, és megkért arra, hogy vezessük fel a kórházig – elevenítette fel a drámai pillanatokat a Blikknek Kovács Zsolt őrnagy.

Miután a zsaruk engedélyt kértek a központtól, a megkülönböztető fény- és hangjelzést bekapcsolták, a sor pedig kettényílt előttük. A szülészeti klinikára alig több mint hat perc alatt be is értek.

– Terepjáróval voltunk, magasabban ültünk, a hölgyet egyáltalán nem láttuk, így az elején még fogalmunk sem volt, hogy Dér Heniről van szó. Miután megérkeztünk, a protokoll szerint igazoltattuk a férjet, s csak akkor tudatosult bennünk, hogy kinek segítettünk. Látszott, hogy komoly fájdalmai vannak – tette hozzá Pásztor József főtörzs zászlós. Mindketten a közlekedésrendészeti főosztályon dolgoznak baleseti helyszínelőként.

– Nagyon örülünk, hogy egészséges a pici és Heni is. Természetesen minden állampolgárnak megtettük volna. Heni munkásságát ismerjük, a zenéjét pedig kimondottan kedveljük – tették hozzá.

Indirekt/Blikk