2022.10.03
Helga
Kezdőlap Belföld Élő interjú közben karambolozott Parragh László

Élő interjú közben karambolozott Parragh László

Karambolozott a Klubrádiónak élő, telefonos interjút adó Parragh László, iparkamarai elnök. A kata adózás megváltoztatását szorgalmazó Parraghnak nem lett baja.

A Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Parragh Lászlót a kata adózás változásáról kérdezték, illetve arról, hogy ha a katásokkal kiszúrnak, miért nem megy bele a kormány a globális minimumadóba, ami a nagyvállalatokat érintené. Parragh azt mondta, nem volt szerencsés év közben változtatni az adózási szabályokon, de szükség volt rá. Azt mondta, azért szorgalmazta a kata megváltoztatását, mert neki nem csak a katásokat, hanem a többi munkaadót is képviselnie kell. Parragh szerint a saját vállalkozása is jobban menne, ha katásan számlázna be, de szerinte az ízléstelen lenne. A kormány pedig azért nem fogadja el a globális minimumadó bevezetését, mert az az ország versenyképességét rontaná, elijesztené a befektetőket.

Az élő, telefonos interjú 18. perce után kicsivel – a műsor hangfelvétele itt hallgatható vissza – Parragh közölte, hogy beléjük jöttek. Először azt közölte, hogy fél óra múlva folytassák az interjút, de végül – mivel nem ő vezette a kocsit – belement, hogy még pár percig válaszoljon a műsorvezető kérdéseire. A kamarai elnök azt mondta, csak egy kisebb koccanásról van szó, és miközben az interjú folytatódott, a sofőrök már töltötték is a betétlapokat. Senki nem sérült meg.