2024.03.05
Adorján, Adrián
Kezdőlap Belföld Elképesztően sok pénzt lehet nyerni hétvégén a magyar lottókon

Elképesztően sok pénzt lehet nyerni hétvégén a magyar lottókon

Hétről hétre egyre többen játszanak az ötös lottón, ami nem is csoda, hiszen immár 5,88 milliárd forintot ígér az áhított főnyeremény. Valakinek hamarosan mindenképpen el kell majd vinni a temérdek pénz , mivel egy idő után az már nem nő tovább.

A halmozódás kezdete óta mintegy 66 százalékkal nőtt a forgalom az értékesítőhelyeken. Magyarország legismertebb lottójátékán 27 hete nem volt telitalálat, jelenleg a játék történetének második legmagasabb összegű jackpotja, 5,88 milliárd forint várja a játékosokat. Ezzel párhuzamosan 12 hete nem találta el senki a nyerőszámokat a hatos lottón sem, a játékon így 1,78 milliárd forint ezen a hétvégén a tét – írja lapunknak elküldött közleményében a Szerencsejáték Zrt.

Hozzátették: az elmúlt fél évben összesen 880 játékos maradt el mindössze egy találattal az ötöstől, többségük a négytalálatosért átlagosan egymillió forintot kapott. A múlt héten pedig 28 játékos jutott a jackpot közelébe.

A játék 67 éves története során több mint 40-en váltak milliárdossá.

Mint írják, a halmozódás a kettes nyerőosztályban is rekordot hozott a héten: az ötös lottó története során a múlt héten először fordult elő, hogy több mint négyezer forint feletti összeget ért két jó iksz.

Mindeközben a hatos lottón is milliárdos összeg várja a szerencsés játékosokat: a főnyeremény egy nyertes esetén 1,78 milliárd forint, ami a játék történetének ötödik legmagasabb összegű jackpotja. A két népszerű lottójátékon a várható főnyeremény összege összesen több mint 7,5 milliárd forint.

A számsorsjátékok történetében az ötös és hatos lottó több mint tíz héten át tartó közös halmozódása 27 esetben fordult elő az elmúlt 25 év alatt. Minden idők leghosszabb hatoslottó-halmozódása 23 hétig tartott 2019-ben, az ötös lottón pedig 39 hét a rekord, amely 2020-ban történt, s a főnyeremény több mint 6,4 milliárd forint volt – írják.

A nyeremény halmozódására a szabályok szerint 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, a főnyeremény a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között kerül felosztásra, ám erre a játék 67 éves története során egyszer sem volt példa – hangsúlyozzák.