KezdőlapCímlapCaramel elárulta, miért nem szerepel tévés showműsorokban

Caramel elárulta, miért nem szerepel tévés showműsorokban

Molnár Ferenc Caramel szerint a szórakoztatóiparban az összes roma karaktert ugyanolyannak ábrázolják, ami nem előnyös. Az énekes ezért úgy döntött, erősen megválogatja, milyen műsorokban vesz részt.

Molnár Ferenc Caramelt a Megasztár második évadában ismerhette meg a közönség, miután lenyűgöző énektudásával megnyerte a tehetségkutatót. Ennek már közel két évtizede, ezen idő alatt pedig az énekes egyetlenegy botrányba sem keveredett, de még viharos szakítása sem volt, sőt, celebműsorokban sem vett részt. Ez bizony nem véletlen, hiszen az énekes komolyan meggondolja, mire is mond igent.

„Elsősorban azt tartom szem előtt, hogy hol hogyan érzem magam. Általában elkezdem kényelmetlenül érezni magam, ha semmiről hahotázunk másfél órán keresztül, és úgy csinálunk, mintha történne valami. Az olyan helyzetekben is kényelmetlenül érzem magam, ha azt próbálják elhitetni velem, hogy az én életem érdekes, az én magánéletem érdekel valakit. Ez egy bevett módszer a televíziózásban: elhitetik veled, hogy te nem csak egy szereplő vagy egy évadban, hanem egy nagyon érdekes ember vagy, neked minden egyes mondatod aranyköpés. Én ennek soha nem dőltem be” – fejtette ki Caramel a Glamour magazin podcastjében. Hozzátette: szerinte a műsorokban szereplő romák szinte kivétel nélkül ugyanolyanok, ami nincs jó hatással az emberek előítéleteire.

„A különböző szórakoztató műsorokban szinte hozni kell a kötelező roma klisét. Azaz én a roma társadalom egy rétege számára nem lehetek igazi cigány a kicsit szofisztikáltabb zeném miatt. A többségi társadalom egy részének szemében nem lehetek igazi magyar. És a média legnagyobb részében sem lehetek jó szereplő, mert nem vagyok jó cigány a tévében. Ha beül egy talk show-ba öt ember, akik közül egy roma, néha azt érzem, kötelező neki a sztereotip roma szerepet hozni. Nem gondolom, hogy ez nagyon kártékony vagy rossz irányba vinné a társadalmat, csak szívesen látnék egy másfajta roma karaktert is a képernyőn” – jelentette ki.