2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Belföld Elképesztő autós üldözés volt Budapesten - videó

Elképesztő autós üldözés volt Budapesten – videó

Egy 41 éves férfi letartóztatását indítványozta a bíróság, miután július 27-én jogosítvány nélkül száguldozott Budapesten, a Rákóczi hídon. A rendőrök kiderítették, hogy a férfi számos más bűncselekménnyel is összefüggésbe hozható.

A rendőrség beszámolója szerint 2022. július 27-én délután lettek figyelmesek egy autósra a Rákóczi hídnál, mert a vezető nagy sebességgel, irányjelzés nélkül cikázott a sávok között. Utána eredtek, ám a sofőr nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem. Ehelyett a Soroksári út felé vette az irányt, majd amikor a kereszteződéshez ért, a gyalogosjárdán visszafordult a híd felé, aztán elhajtott.

A manőver utána rendőrök a rendszám és a gépjármű típusa, valamint a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították a sofőrt. Az autót vezető P. Csabának nem volt érvényes jogosítványa, korábban ugyanis eltiltották őt a vezetéstől. Emellett a siófoki rendőrök is körözték őt súlyos testi sértés miatt.

A BRFK járőrei ezt követően átkutatták a férfi lakásának udvarát, ahol találtak két lopott motort.

A 41 éves gyanúsított felkutatása érdekében minden helyet végigjártak a rendőrök, ahol a férfi meghúzhatta magát. Végül két nappal később sikerült elfogni őt, amikor ismét volán mögé ült. Épp a Szent István körúton közlekedett, amikor a járőrök felfigyeltek rá a forgalomban. Amint a férfi meglátta a rendőröket, kiugrott az autóból, és futni kezdett, a járőrök azonban hamar utolérték őt.

P. Csabát elfogták, majd előállították a XII. kerületi Rendőrkapitányságra. A nyomozók őrizetbe vették, illetve előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására is. Ezt a kényszerintézkedést a bíróság el is rendelte.