KezdőlapBelföldElintéztük: ma és holnap tökéletes kirándulóidő lesz

Elintéztük: ma és holnap tökéletes kirándulóidő lesz

Az időjárás-előrejelzés szerint kellemes, csapadékmentes időt tartogat számunkra a hétvége.

Gyorsan csökken majd a felhőzet észak, északnyugat felől, és közepesen, majd egyre inkább gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül. Az északias szél főleg a Kisalföldön, illetve a Bodrogközben élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul. Az észak-nyugati tájakon – például Sopronban – és a déli tájakon – Szentes és Békéscsaba környékén – akár 16-17 fokot is mutathat a hőmérő.

Késő estére 3 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Éjszaka túlnyomóan derült idő várható, nagy területen párássá válik a levegő, többfelé köd, illetve rétegfelhőzet is képződhet. A légmozgás jobbára mérsékelt marad, a Bodrogközben eleinte élénk lesz az északkeleti szél. A késő esti 3, 9 fokról hajnalra -2 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet. A fagyzugokban ennél akár hidegebb is lehet.

A ködfoltok, illetve a rétegfelhőzet feloszlása után a vasárnapi napon gomoly- és fátyolfelhőkre számíthatunk általában többórás napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Éjjel több helyütt köd, illetve rétegfelhőzet képződhet, ezek feloszlása után gomoly- és fátyolfelhőkre számíthatunk hétfőn több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között alakul, de a szélvédett, derült vidékeken akár -1, -3 fokot is mérhetnek. A csúcshőmérséklet 12 és 17 fok között várható.

Éjjel több helyütt köd képződhet, ennek feloszlása után kedden gyengén vagy közepesen felhős idő várható hosszabb-rövidebb napsütéssel (a felhőzet zöme fátyolfelhőzet lehet). Csapadék nem valószínű. A déli szél helyenként megélénkül. A minimum-hőmérséklet -2 és +7, a maximum 14 és 19 fok között alakul.

Szerdán a köd- és rétegfelhőzet feloszlása után általában fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. A déli szél több helyütt megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 2 és 9, a délutáni órákban 15 és 22 fok között várható – számolt be a met.hu.