2024.02.26
Géza
Kezdőlap Belföld Egyre hűvösebb van: ma hajnalban már fagyott is

Egyre hűvösebb van: ma hajnalban már fagyott is

Csütörtökön változatlan időjárásra számíthatunk, bár hajnalban olyan hideg lesz, hogy akár talajmenti fagy is kialakulhat.

Ma a változó mennyiségű és vastagságú gomolyfelhőzetből délelőtt még kis számban, majd délután a Dunától keletre már több helyen alakulhat ki zápor, néhol zivatar. A nyugati országrészben ugyanakkor több lesz a napsütés, és csak néhol valószínű zápor. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon és az északkeleti megyékben ismét megélénkül, záporok, zivatarok mentén átmenetileg erős széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14-20 fok között várható, késő este 4-10 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ azt írja, csütörtökön napközben ismételten főként a Dunától keletre alakulhat ki néhány zivatar, a Dunántúlon kisebb ezek kialakulási valószínűsége. Az erősebb cellákat intenzív csapadék (ált. 10-20 mm), átmeneti szélerősödés és apró szemű jég kísérheti.

Estére stabilizálódik a légkör, csökken a felhőzet, az ország túlnyomó részén derült vagy fátyolfelhős lesz az ég, de az északkeleti megyékben vastagabb felhőzet is lehet.

A záporok, zivatarok az éjszaka első felében mindenütt megszűnnek. Hajnalra sokfelé párássá válik a levegő, helyenként köd is képződhet. A légmozgás gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1-8 fok között valószínű, több helyen lehet talajmenti fagy, sőt, a hidegre hajlamos helyeken gyenge légköri fagy is valószínű.