2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Belföld Egy évig élt együtt halott apjával

Egy évig élt együtt halott apjával

Amikor az apja halálát észlelte, egy lepedővel letakarta őt, majd ezt követően abban a szobában nem járt, viszont az elhunyt szülő nyugdíját minden hónapban felvette.

Egy évig élt halott édesapjával egy 53 éves férfi Mosonmagyaróváron – írja a rendőrség honlapján. A hátborzongató esetre úgy derült fény, hogy kedden rendőrök mentek ki egy lakóházhoz, mert arra gyanakodtak, hogy egy körözött férfi ott tartózkodik.

A járőrök a nyitott utcai kapun, majd a ház szintén nyitva lévő hátsó bejáraton keresztül jutottak be a házba, ahol a kopogtatásukra a keresett 53 éves férfi lejött az emeletről. Miután az egyenruhások elfogták őt, a körözött személy elárulta, hogy a házban együtt lakik az édesapjával, aki szerinte valamikor 2021 januárjában elhunyt. Elmondta, hogy amikor az apja halálát észlelte, egy lepedővel letakarta, ám azt követően nem járt a szobában.

A helyszínen megtalált, már mumifikálódott holttestet az orvos megvizsgálta, aki megállapította, hogy az illető természetes módon hunyt el, azonban a körülmények tisztázása érdekében az esetet a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. Az eltelt idő óta a férfi az elhunyt apa nyugdíját minden hónapban felvette, az intézkedőknek pedig átadott 1 millió 700 ezer forintot, amit a jogtalanul felvett nyugellátásból spórolt meg.

Az 53 éves helybéli lakost a rendőrök elfogták, majd a rendőrkapitányságra történt előállítását követően társadalombiztosítási, szociális vagy más jóléti juttatással visszaélés vétségének gyanúja miatt vele szemben a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnál büntetőeljárást kezdeményeztek.