2023.06.08
Medárd
Kezdőlap Belföld Csillogó világ nyílt meg a 9 éves Liliána előtt az első fotózás...

Csillogó világ nyílt meg a 9 éves Liliána előtt az első fotózás után

Amikor a Nagycenken élő Majsa Liliána elment a helyi Alkotóházba élete legelső profi fotózására, még maga sem sejtette, hogy egy új, varázslatos kapu nyílik ki előtte. Igaz, a Sopron környéki fotósok már korábban is felfigyeltek a kilencéves, vörös hajú, meseszép kislányra, mondogatták is neki, hogy nagyon  különleges.

Liliána pedig hitte is, meg nem is, amit hallott. Egészen addig, amíg a profi fodrász elkészítette a frizuráját, a maszkmestertől pedig kapott egy sminket. És amikor a végén Liliána  a tükörbe nézett, egy ismeretlen, meseszép kis hölgyet látott benne.

Nem csoda, hogy a fotózáson végig mosolygott, pózolt, akárcsak a profi modellek. Majdnem négy órán át tartott a munka, picit elfáradt a végére, de egyszer sem panaszkodott fáradtságra. Innen már egyenes út vezetett Balatonfüredre, a Little Miss World Hungary a hétvégi szépségversenyére, amit Liliána a korosztályában megnyert.

– Azt a hétvégét egy jó hangulatú kirándulásként éltük meg, aminek szombaton része volt a fotózás, vasárnap pedig a szépségverseny – mesélte büszkén a kislány édesanyja, Majsa Szőke Anikó. – Liliána annyira örült az első helyezésnek, hogy a színpadon elsírta magát. A koronáját az ágya fölötti polcon őrzi. Amikor reggel felébred és kinyitja a szemét, a fejdísz a legelső dolog, amit meglát.

Liliánát Budapesten a városligeti Vajdahunyad Várában értük utol, ahol egy fotózással egybekötött klipforgatáson vett részt. Mint mondta, szeptemberben lesz negyedikes osztályos, már alig várja az iskolakezdést, hogy az osztálytársainak elmesélhesse a nyári élményeit.

 – Sokkal szebb lett az életem, mióta megnyertem a balatonfüredi szépségversenyt. Négyéves korom óta lovagolok, mellette zumbázok, kosárlabdázom és festőtanfolyamra járok – sorolta a kislány. – Korábban úgy gondoltam, állatorvos leszek, de eltökélt szándékom, hogy mellette modellkedjek is.

Ki hinné, hogy Liliána gardróbjában kétszáz ruha sorakozik. Az édesanyjának kevés  beleszólása van, hogy reggelente éppen mit vesz fel.

– Ha jó kedvem van, akkor színesbe öltözöm. A kedvencem egy rózsaszín egyberuha, épp tegnap volt rajtam – árulta el Liliána. – A kislányom nem az én beteljesületlen álmomat valósítja meg. Nem kényszerítek rá semmit, viszont minden segítséget megadunk neki, hogy teljesüljön az álma. Addig visszük őt fotózásra, szépségversenyekre, amíg örömét leli benne – tette hozzá az édesanyja.