2023.02.09
Abigél, Alex
Kezdőlap Belföld Bukott tízmilliót: Gáti Oszkár bezárja a lakásszínházát

Bukott tízmilliót: Gáti Oszkár bezárja a lakásszínházát

Végleg bezárja a színházát Gáti Oszkár. A színész 2019-ben nyitotta meg Club70 néven saját lakásszínházát, ám a pandémia után úgy döntött, nem nyitja újra, sőt, teljesen felhagy a színházasdival és a békés nyugdíjaséletet választja.

– Egyszerűen minden pályázatomat elkaszálták, pedig beadtam körülbelül hat vagy hét alkalommal is, nonprofit kft.-t csináltam, de így sem kaptam semmilyen támogatást. Beláttam, nemhogy a színészeket nem tudnám kifizetni, de már veszteséges az egész. A jegyárakból nem lehet üzemeltetni egy színházat, ráadásul emelni sem tudtam, mivel akkor már nem veszik meg az emberek a belépőket. Ez van, soha többet nem nyit újra a Club70, vége van – sóhajtott hatalmasat a Jászai Mari-díjas színész.

Oszkár állítja, bár a döntés okozott néhány nehéz pillanatot, mint mondja, 73 éves korára megtanulta, hogy a búslakodásból nem lehet megélni.

– A lakásszínházon tízmillió forintot buktam, mert mindent saját zsebből fizettem, a mosdók kialakításától kezdve, a jegyek nyomtatásáig. Eleinte jöttek is az emberek, százával álltak az utcán a kígyózó sorban, hogy jegyet vehessenek. Pezsgővel, pogácsával fogadtam minden nézőt, az előadás után pedig gazdag svédasztal volt, sor, bor, pálinka, mindez korlátlan fogyasztás mellett. Így volt 9700 forint a jegy – mesélte Gáti, nem titkolva, egyes visszajelzések nem estek jól neki. – Aztán jöttek a kommentek… Hogy azért nem jönnek hozzám, mert „nem tudják, milyen ruha kell egy lakásszínházba” vagy „nem kíváncsiak a salátás szendvicseimre”. Ezek után ne menjen el az ember kedve..?

Gáti Oszkár már tavaly januárban is nehezen tudta értékesíteni a tavaszi előadásra szóló jegyeket, ám végül belátta, a legbölcsebb döntés, ha veszni hagyja szeretett színházát.

– A járvány alatt senki meg nem kérdezte, hogy segíthet-e vagy hogy mi van velem… Nem baj, most lapozok. Paprikát, paradicsomot palántáztam, nevelgetem őket, ültettem gyümölcsfákat, élem a nyugdíjaséletet. Már nem hiányzik a színház, mert semmilyen pozitívum nem maradt benne – mondta keserűen Gáti Oszkár. – Életem során sok bukás volt, de meg kell tanulni a kudarcot is elviselni.

Indirekt/Blikk