2021.07.28
Szabolcs
Kezdőlap Belföld Előkerült Simek Kitty: így él most az apját 19 évvel ezelőtt megölő...

Előkerült Simek Kitty: így él most az apját 19 évvel ezelőtt megölő lány

Még ma is emlegetik azt a 19 évvel ezelőtti napot a somogyi falucskában, amikor az akkor 14 éves Simek Kitty a kisbolt melletti elátkozott házukban lelőtte az alvó nevelőapját, aki Kitti vallomása szerint éveken át szexuálisan zaklatta és verte őt.

Bár a férfira ezt nem bizonyították rá, ráadásul a kivégzésszerű gyilkosságot a lány előre eltervezte (például kesztyűt húzott, mielőtt megfogta a pisztolyt), 2002-ben szinte egy egész ország Kitti pártjára állt. A kiskorú lányt ugyan két év letöltendő börtönre ítélték, ám kislánya született, így végül Mádl Ferenc köztársasági elnök 2005-ben kegyelemben részesítette.

Azonban Tótújfalu lakosai körében Kitty már egyáltalán nem az az ártatlan kamasz lány, aki egykor bátran szembeszállt nevelőapjával. Azt rebesgették, hogy a jelenleg Hollandiában élő, 33 éves Kitti nemrég hazajött Magyarországra és találkozott a lányával, a 17 éves Líviával, ám nem fogadták szívesen.

– Igen, igaz a hír, de nem kérünk Simek Kittyből! Mit képzel, hogy szó nélkül eltűnik, majd tizenhat év után beállít, hogy titokban külföldre csábítsa a gyerekemet? – fakadt ki Lívia édesapja, amikor otthonában felkereste a Blikk. – Ő csak bankjegyeket lát Liviben, én pedig a csöpp kislányt, aki odatotyogott hozzám és átölelt. Akinek esténként én mondtam mesét, ha beteg volt, csak én aggódtam érte, én öleltem, én ápoltam őt.

Lívia a Blikknek elárulta, hogy anyja a közösségi oldalán azt írta, hogy küldött neki csomagot, ezért menjen el érte Pécsre a nagynénjéhez.

– Gyanútlanul bekopogtam a nagynénémhez, erre Kitty nyitott ajtót – idézte fel a történteket a Blikknek a kamasz lány. – Rögtön felismertem őt, pedig két fejjel kisebb volt nálam. Sírva átölelt, de én nem éreztem semmit. Megrökönyödtem, amikor egy festett kavicsot adott ajándékba, talán azt hitte, még kislány vagyok. Aztán bemutatta az ötéves kisfiát, majd elmesélte, hogy Hollandiában él, egy étteremben dolgozik. Bár férjnél van, most zajlik a válópere. Azt hajtogatta, azonnal menjek vele Hollandiába, szerez munkát, akár újságkihordó is lehetek. Elárulta, azért ilyen sürgős az indulás, mert utánam több családi pótlékot kap a holland államtól. Nem tudtam rögtön dönteni, Kitty ideges lett, hogy ne szórakozzak vele, mert neki nincs pénze fölöslegesen Magyarországra jönni, hogy velem találkozgasson. Amikor megkérdeztem tőle, hogy az elmúlt tizenhat évben miért nem keresett, azt válaszolta, félt az elutasításomtól.

Lívia becsapva érezte magát, amiért hazugsággal csalták el a találkozóra. Megírta Simek Kittynek, nem megy ki hozzá Hollandiába, mert boldog itthon az apjával és a három testvérével.

– Erre ő dühös hangú válaszában nemes egyszerűséggel lekurvázott. Simek Kitty nem az anyám, egy szülő ilyet nem mond a gyerekének – folytatta Lívia, aki egykor az interneten szembesült azzal, hogy Kitty lelőtte az alvó nevelőapját. Lívia 2004-ben született, aminek Kitty 2005-ben kapott elnöki kegyelmében fontos szerepe volt.

Indirekt/Blikk