2023.03.30
Zalán
Kezdőlap Belföld Börtön vár az óbudai szexuális ragadozóra

Börtön vár az óbudai szexuális ragadozóra

A vádlottak padjára került az a 25 éves férfi, aki tavaly áprilisban a HÉV Aquincum megállóhelyének közelébe csalt és életveszélyes fenyegetéssel szexuális cselekményre kényszerített egy nőt.

A 25 éves férfi – az élettársa, egy nő fotójával regisztrált – egy társkereső oldalon és ott nőkkel ismerkedett. Így ismerte meg a sértettet is, akivel egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül levelezett, majd 2021. április 4-én délutánra találkozót egyeztetett vele a HÉV III. kerület, Aquincum megállójához.

Rövid ismerkedés és közjáték után a vádlott átkarolta, magához húzta és ölelgetni kezdte a nőt. A sértett eltolta magától a férfit, és elindult a HÉV megálló irányába, ekkor azonban a vádlott őt megragadta és a földre rántotta. A sértett dulakodott a támadójával, a férfi azonban megfenyegette, hogy megkéseli, majd a megfélemlített nőt szexuális cselekményre kényszerítette. A rémült, de a lélekjelenlétét el nem vesztő sértett közben megtalálta és felvette a földről a dulakodás közben zsebéből kiesett sniccer pengét – amit korábban talált -, és azzal a vádlott combja felé szúrt. A vádlott ekkor a nőt hanyatt lökte és a nyakát hátulról átkarolta, akkor azonban a sértett segítségét kiáltott. Ezt meghallotta egy járókelő, aki rákiáltott a vádlottra, aki ekkor elengedte a sértettet és elmenekült a helyszínről -olvasható a fővárosi főügyészség közleményében

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett egy vele szemben korábban, hasonló ügyben kiszabott 1 év 10 hónap tartamú felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelésére is.