2023.01.28
Károly, Karola
Kezdőlap Címlap Tragédia: nem tudták megmenteni a koronavírusos kismamát

Tragédia: nem tudták megmenteni a koronavírusos kismamát

Családi tragédiát hozott az évkezdés annál a dunaszentgyörgyi családnál, ahol covidos lett a terhes kismama. A szövődmények miatt vasárnap elhunyt a fiatal édesanya, Dömötörné Czető Zsuzsanna, aki két kisgyermeket – egy hároméves kislányt és egy újszülött kisfiút – hagyott árván.

A családot sokan ismerik helyben, hiszen az édesapa, László itt nőtt fel, de maga Zsuzsanna is évek óta élt már a faluban. A falu lakói egy emberként szorítottak az anyuka gyógyulásáért, amikor kórházba került, majd mély megdöbbenéssel vették tudomásul a múlt hétvégi tragédia hírét.

A kis Tamás koraszüléssel, császárral jött a világra, az orvosok nem akarták megkockáztatni, hogy az újszülöttet is valami baj érje. Édesanyját azonban nem tudták megmenteni, bár a kismama Zsuzsanna sokáig küzdött ez életéért. A TEOL információi szerint leállt a veseműködése, tüdőgyulladást és vérmérgezést is kapott.

Az újszülőtt fiú csak most került haza, amikor a nővérét már sikerült beszoktatni a bölcsődébe – írta a Bors. A megözvegyült édesapát felesége családján kívül egy dunaszentgyörgyi család is támogatja, de a helyi önkormányzat sem maradt tétlen.

– Senki nem számított a tragédiára, borzasztó ami történt – mondta megrendülten a megemlékezésen Kirnyákné Balogh Mária polgármester, aki együttérzéséről biztosította a családot és felajánlotta az önkormányzat segítségét. Egyelőre úgy tűnik, a település – már a kisebb gyorssegély mellett – a temetés költségeihez járul hozzá, és a polgármester szervezésével a falu több pontján helyeznek el gyűjtődobozt, amelybe a család részére szánt anyagi adományokat helyezhetik el a dunaszentgyörgyiek.

A helyiek szerdán, a dunaszentgyörgyi óvoda előtti kis téren gyertyagyújtással emlékeztek a covid-fertőzés szövődményei miatt elhunyt kismamára.

Úgy tudják a falubeliek, hogy az első években, átmenetileg, amíg a kis Tamás kétéves nem lesz, László, a férj a két gyerekkel az elhunyt családanya szüleihez költözik, akik intenzívebben tudnák segíteni vejüket az első, rendkívül nehéz években.