2021.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Belföld Bebörtönzött bűnözők követelték vissza Rékasi Károlyt a képernyőre

Bebörtönzött bűnözők követelték vissza Rékasi Károlyt a képernyőre

Megdöbbentő történetet elevenített fel a hamarosan befejeződő Barátok közttel kapcsolatban Rékasi Károly.

Ahogy a Blikk a pénteki számában megírta: Németh Kristófnak maffiózókkal gyűlt meg a baja a sorozat miatt, de nem csak ő az egyedüli, akivel furcsa eset történt. A Bartha Zsoltot alakító Rékasi visszatérést egyenesen egy magyar börtönből követelték a sorozat alkotóinál.

– Máig nagyon szívesen emlékszem a forgatásokra és ara a kultuszra, ami a sorozatot övezte. Az egyik legemlékezetesebb pillanat talán az volt, amikor a sorozatban a karakterem börtönbe került és emiatt néhány rész erejéig nem volt látható – emlékezett vissza Rékasi Károly a sok évvel ezelőtti történetre.

– Az egyik büntetés-végrehajtási intézet lakóitól kaptam egy üzenetet, hogy bár eddig örömmel vették, hogy valaki őket is képviseli a képernyőn, most, hogy Zsolt már nem szerepel, kicsit úgy érzik, hogy cserben lettek hagyva. Megkérdezték tőlem, ki a felelős azért, hogy Bartha Zsolt visszatérhessen a sorozatba és képviselje továbbra is őket, mert akkor ők bentről intézkednének és megkerestetik az illetőt – idézte fel az eseményeket a színész, aki természetesen nem adott ki sem nevet, sem telefonszámot, ám felhívta a sorozat akkori producerét, Kalamár Tamást, hogy elmesélje, mi történt.

– Én voltam a legjobban megdöbbenve, hogy Kalamár Tamás mennyire megijedt, de persze gyorsan megnyugtattam, hogy sem a nevét, sem a telefonszámát nem mondtam meg senkinek. Később persze már csak nevettünk a történteken.

A Blikk megkereste Kalamár Tamást is, aki sajnos ennyi év után nem emlékezett a konkrét esetre, a Barátok köztöt övező kultusz azonban neki is nagyon hiányozni fog.

– A sorozat akkoriban a társadalom nagyon széles rétegét elérte és egy ország viselte a szívén a szereplők sorsát. Sajnos, ennek már vége, amit nagyon sajnálok – fejtette ki a Blikknek Kalamár.

Rékasi Károly egyébként nevetve tette hozzá, hogy a telefonhívás után nem sokkal Bartha Zsolt karaktere csodálatos módon mégis visszakerült a sorozatba.

– Nyilván nem ez volt a valódi oka, ám a börtön lakói úgy érezhették, hogy közbenjártam az érdekükben, mert nem sokkal később Zsolt már újra felkavarhatta az állóvizet a sorozatban. Mivel utána nem érkezett semmiféle visszajelzés, gondolom megnyugodva vették tudomásul, hogy a kérésük nyitott fülekre talált – nevetett Rékasi.

Indirekt/Blikk