2021.05.06
Frida, Ivett
Kezdőlap Belföld Az utolsó pillanatig dolgozott, de végül feladta a küzdelmet az 51 éves...

Az utolsó pillanatig dolgozott, de végül feladta a küzdelmet az 51 éves színésznő

Az utolsó percig dolgozott Lengyel Anna, ám végül szervezete feladta a harcot a rákkal szemben.

51 éves korában elhunyt a művészeti világ jeles képviselője Lengyel Anna, akivel kapcsolatban most a Trafó House tett közzé érzelmekkel teli bejegyzést, ebben arról írnak, hogy bemutatóra készültek a Hevesi Sándor díjjal kitüntetett rendezővel.

“Az utolsó percig dolgozott, bemutatóra készült, készültünk a Trafóban, de aztán „kilassult az idő”, egy éve másképp érezzük a súlyát. Most megállt. Nincs hepiend, újra és újra össze kell raknunk a jeleneteket. Búcsúzunk.

“Az előadáson végigvonul egy meghatározhatatlan figura. Többnyire szöveg nélküli alak ő, akinek lényét eleinte ugyan nem érti a néző pontosan, de a sok szöveg, zene és tánc közepette mindig feltűnik neki, mert megjelenése minden alkalommal kilassítja az időt, és valami másféle dimenzióba enged rövid betekintést, mint amelyben egyébként a darab játszódik. Hogy ez a jelenség valahogy a halállal és az elmúlással függ össze, vagy ezekre figyelmeztet, azt pontosabban csak a darab két utolsó jelenetére rakjuk össze egyértelműen. Ám sokkal korábban érezzük már a figura súlyát, téren és időn kívüliségét.” (Lengyel Anna jegyzete a PanoDráma Kár hogy rák c. darabjához.)” – írták posztjukban.

Indirekt/Blikk