2021.05.17
Paszkál
Kezdőlap Belföld Kiderült: ez volt Törőcsik Mari végakarata

Kiderült: ez volt Törőcsik Mari végakarata

Törőcsik Mari már évekkel ezelőtt rendelkezett a búcsúztatójáról, illetve végső nyughelyéről.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, péntek hajnalban hosszú betegeskedés után elhunyt Törőcsik Mari. Halálának híre az egész országot megrendítette, így rengeteg pályatárs, politikus, ismert személy emlékezett meg róla.

Törőcsik Mari utoljára a Blikken keresztül üzent rajongóinak, és a végakaratáról is írtunk még 2018-ban: akkor arról beszélt, egyetlen vágya, hogy a halála után újra találkozhasson megboldogult férjével, Maár Gyulával – a Fekete-tengerben.

„Végrendelkezek, ember! Xavér lejön nekem orgonálni és egy pélyi elemista, negyedik-ötödikes kisdiák felolvas egy Pilinszky-verset. Terézre bízok mindent. A lányomban megbízom. Beszentelik a hamvaimat, aztán a Tiszába szórnak. Az az én folyóm. Ott már csak Teréz és a párja lesz a csónakban. Aztán, ahogy egy barátom, doktor Szongoth Mariann mondta, a Fekete-tengerben fogunk találkozni. Maár Gyula meg én. Őt a Sugovicába szórtuk Bajánál. Az volt az ő Tiszája” – idéztük akkor a művésznőnek Bérczes László beszélgetőkönyvében kifejtett elképzeléseit a saját búcsúztatójáról.

Az, hogy végül valóban így – vagy más módon – helyezik-e végső nyugalomra a Nemzet Színészét, egyelőre nem tudni, de várhatóan a temetéssel kapcsolatos részletek is napvilágot látnak.

Indirekt/Blikk