2023.02.08
Aranka
Kezdőlap Belföld ATM-nél állt lesben a csaló, több százezerrel fosztotta ki áldozatait

ATM-nél állt lesben a csaló, több százezerrel fosztotta ki áldozatait

A terézvárosi rendőrök elfogták azt a férfit, aki ATM-ből pénzt felvevő embereket vert át Budapesten.

Egy budapesti férfi ellen indult eljárást a VII. Kerületi Rendőrkapitányságon, aki 2022. augusztus 19-én 12 óra körül egy VII. kerületi bankfiókban felajánlotta egy idős nőnek, hogy segít neki a bankautomatából pénzt felvenni. A nő figyelmét azzal az indokkal terelte el, hogy az automata elromlott, nem ad ki pénzt. Miután az idős asszony a bankból elindult, a férfi a működő automatából magához vette a sértett 130.000 forintját, majd távozott.

A nyomozás során kiderült, hogy a 40 éves L. János a fenti alkalmat követően még kétszer megjelent az erzsébetvárosi bankfiókban. A második alkalommal a korábbival megegyező módon fosztott ki egy idős nőt, aktől szintén 130.000 forintot lopott el. Később harmadszor is sikerrel járt; a bevált módszerrel 40.000 forintot zsákmányolt egy fiatal férfitól.

A VII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították, majd elfogták a 40 éves férfit, akit két rendbeli kifosztás, valamint egy rendbeli lopás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. L. Jánost, aki nem tett vallomást, a rendőrök őrizetbe vették, s előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – írja a police.hu.