2023.03.30
Zalán
Kezdőlap Belföld A strandolók szenvtelenül nézték végig, ahogy egy férfi haldoklik a strandon

A strandolók szenvtelenül nézték végig, ahogy egy férfi haldoklik a strandon

Totális közöny és érzéketlenség: a magyar társadalom jelenlegi állapotáról pontos képet ad, ami a balatonmáriafürdői strandon történt a minap. Olyasmit, ami ott zajlott, miközben a mentők egy ember életéért küzdöttek, nem látott több mint harmincéves pályafutása alatt a lellei mentőállomás vezetője.

Az Országos Mentőszolgálat felháborodott hangú posztban írt az esetről. Míg ők egy, a vízből kihúzott férfi életéért küzdöttek, fotózták, videózták őket a strandolók, sőt, volt, aki gyermekével a karján nézte végig, ahogy egy ember meghal. Így ír az OMSZ a történtekről:

„Hatalmas erőket riasztott a Kaposvári Mentésirányítás ahhoz az 50 év körüli férfihez, akit a tóból húztak ki a fürdőzők tegnap a balatonmáriafürdői strandon. A perceken belül kiérkező mentőegységek és a légimentők azonnal megkezdték a férfi emelt szintű ellátását, aki már nem lélegzett. A beteg életéért több mint másfél órán keresztül küzdöttek a szakemberek, amit rengeteg bámészkodó figyelt a parton még annak ellenére is, hogy bajtársaink takarókkal és fürdőlepedőkkel próbálták eltakarni előlük a betegellátást. Az életmentők ugyan megpróbálták elküldeni a kíváncsi szempárokat, de nem igazán tudtak ezzel foglalkozni. A katasztrófaturisták közül többen is teljes érzéketlenségükről tettek tanúbizonyságot, akik videóra vették és fényképezték a mentést, de voltak olyanok is, akik gyermekükkel a karjukon nézték végig a férfi életéért vívott ádáz küzdelmet. A mentők mindent elkövettek, de a férfi életét sajnos a megfeszített csapatmunka ellenére sem tudták megmenteni, amit többen rögtön meg is osztottak a közösségi médiában. A kritikátlan viselkedés a mentést végzőket is megviselte, a Balatonlellei Mentőállomás vezetője egyenesen tűrhetetlennek minősítette a bámészkodók viselkedését, amelyhez hasonlót több mint harmincéves pályafutása alatt sohasem tapasztalt. (Őszinte részvétünk a gyászoló családnak!)”