KezdőlapBelföldA Hősök terén tart szentmisét Ferenc pápa

A Hősök terén tart szentmisét Ferenc pápa

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK) szeptember 5. és 12. között Budapesten rendezik, s ma kiderült, hogy a záró szentmisét, a statio orbist szeptember 12-én Ferenc pápa mutatja be a Hősök terén.

Szentmisék, lelkiségi, kulturális és családi programok szerepelnek az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus budapesti eseményei között. Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök, a NEK titkárságának vezetője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón ismertette: a kongresszus nyitó szentmiséjét szeptember 5-én a Hősök terén tartják. Ezen tömeges elsőáldozást is tartanak, amelyre május végéig lehet jelentkezni. A Szent István téren a bazilika előtt, egész héten könyvhét, könyvvásár és további kulturális rendezvények lesznek. A programok között szerepelnek a Pesti Vigadó kiállításai, köztük egy az 1938-as Eucharisztikus Világkongresszust bemutató kiállítás és egy a Katolikus Karitász tevékenységét, valamint a görögkatolikus egyház történetét bemutató tárlat.

Szeptember 11-én a Kossuth téren Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mutat be szentmisét, amely után a hívek az Oltáriszentséget kísérve a Hősök terére vonulnak. A záró szentmisét, a statio orbist szeptember 12-én Ferenc pápa mutatja be a Hősök terén. A fél 12-kor kezdődő szertartáson a Magyar Állami Operaház 120 tagú zenekara és az Opera egyházi énekkarokkal kiegészülő, 2000 tagú kórusa lép fel.

Indirekt/24.hu