KezdőlapBelföldSzinte az egész országra riasztást adtak ki mára

Szinte az egész országra riasztást adtak ki mára

A hét közepén napos idő lehet, ám néhol kialakulhatnak zivatarok.

Szerdán napos idő várható, a keleti megyékben több, másutt kevesebb felhővel. A keleti országrészben elszórtan, az Alpokalján néhol alakulhat ki zápor, zivatar, másutt csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon, a Duna vonalában és az Észak-Alföldön időnként megerősödik. A hőmérséklet délután 25-31, késő este 20-26 fok között alakul.

Este a nappal képződő gomolyfelhők fokozatosan összeesnek, feloszlanak, és túlnyomóan derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Éjfél után nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami kelet felé terjed, és a Nyugat-Dunántúlon reggelre meg is vastagszik. Csapadék nem valószínű. A többnyire mérsékelt északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12-17 fok között alakul, de északon néhol ennél pár fokkal hűvösebb is előfordulhat.

Csütörtökön szakadozott felhősávok vonulnak át felettünk nyugat felől, a legtöbb felhő a Dunántúlon ígérkezik, főleg arrafelé várható eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, időnként megerősödik, zivatarban viharos lökések is várhatók. Hajnalban általában 12-17 fok lesz, de északon néhol 9-11 fok is lehet. A csúcsértékek 23-30 fok között valószínűek.