KezdőlapBelföldMa az ország nagy részén hóesés várható

Ma az ország nagy részén hóesés várható

Szükség lesz a télikabátokra, a legmagasabb nappali hőmérséklet várhatóan -2 és +3 fok között alakul.

Vasárnap a nyugati országrészben erősen felhős vagy borult idő várható, csak délutántól csökken a felhőzet kelet felől. A Nyugat-Dunántúlon akár tartós havazás is lehet, néhol átmeneti havas eső, eső sem kizárt. Keleten változóan felhős idő lesz a jellemző, helyenként hózápor kialakulhat, majd estére, késő estére kiderül az ég.

Az északi, északnyugati szél a Tiszántúlon megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Az északkeleti határ környékén és a Dunántúli-középhegységben hófúvás is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -2 és +3 fok között alakul. Késő estére többnyire -1 és -8 fok közé hűl le a levegő, de néhol ennél hidegebb is lehet.

Hétfőre alaposan feljavul az időjárás, az ország legnagyobb részén derült, napos időre számíthatunk. A nyugati, északnyugati határnál lehetnek erősen felhős, illetve borult területek, de a déli órákban ott is kiderül az ég. Számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű, de a nyugati határnál előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A maximum-hőmérséklet többnyire 0 fok körül alakul, északkeleten lehet kevéssel fagypont alatt – írja a met.hu.